Íjászat program

Íjászat

Az íjászat egy nagyszerű szellemi, technikai sport, melyet a szabadban űznek!
Érdemes kipróbálni!

Kalandtúrák hangulatos, izgalmas eleme lehet. Kiváló csapatépítésre, de családi napokon is szívesen kipróbálja minden korosztály!
 
Az íjászatról:
A puskapor használata előtt a harcászat két távolra ható  fegyvertípust ismert: a rugalmas visszacsapódás gyorsaságát felhasználó íjat és a centrifugális erőn alapuló parittyát. A lovas népek az íjat használták. Az íj tulajdonképpen olyan rugó, amely energiát tárol és halmoz fel.
Az íjász az íj húrján a megfeszítéskor hosszú  idő  alatt kifejtett munkájának energiája hirtelen szabadul fel, s a nyilat sokkal távolabbra és gyorsabban repíti, mintha puszta kézzel hajították volna. Úgy is lehet mondani, hogy az íj kétkarú rugó, melyet egy húr segítségével feszítenek meg. A megfeszítés során a külső  ívre húzóerő, a belső  ívre pedig nyomóerő hat. A felajzás során az íj két szárában energia halmozódik fel, ami a húr elengedésével mozgási energiává alakul és kilövi a nyílvesszőt.” -  az Ősmagyarok fegyverzete című írásból
 
Az ország egész területén vállalunk megbízásokat, Pécs és Villány közelében is.

Kérje ajánlatunkat elérhetőségeinken!

Vagy válasszon további családi nap rendezvényre ajánlott programjaink közül!
Programtárunkban a mozaikok felett található "Családi", vagy "Sport" szűrővel beállítható, hogy csak a családi, vagy sportnapokra ajánlott programok jelenjenek meg!

Vissza

Íjászat program